جوشکارخیابان 16 آذر

جوشکار 16آذر   

جوشکار 16آذر    جوشکار سیار 16آذر     جوشکاری 16آذر    آهنگری 16آذر    آهنگر 16آذر    آهنگر سیار 16آذر   

 

 

ظاهرش بیشتر به کوچه‌پشتی شبیه است تا به فرعی‌ یکی از انقلابی‌ترین ‌خیابان‌های جهان و ضلع غربی یکی از مهم‌ترین دانشگاه‌های جهان! خیابان 16 آذر، خیابانی است در مرکز تهران به طول 750 متر که پای پیاده حدود 10 دقیقه طول می‌کشد تا به انتهایش برسیم؛ 

ظاهرش بیشتر به کوچه‌پشتی شبیه است تا به فرعی‌ یکی از انقلابی‌ترین ‌خیابان‌های جهان و ضلع غربی یکی از مهم‌ترین دانشگاه‌های جهان! خیابان 16 آذر، خیابانی است در مرکز تهران به طول 750 متر که پای پیاده حدود 10 دقیقه طول می‌کشد تا به انتهایش برسیم؛ جویباری‌ است با شیب ملایم از شمال به جنوب که در آن کارمندان، دانشجویان، استادان، کسبه، تاکسی‌ران‌ها، رهگذران و کارگران در جنب‌وجوشی آرام پیش می‌روند تا در انتهایش به رودخانه خروشانی به نام خیابان انقلاب سرازیر شوند.
در تحلیل جامعه‌شناختی فضاهای شهری، می‌توان از جنبه نوع قدرتی که بر فضا مسلط است، روابط جمعی فضا را فهم کرد. قدرت به شیوه‌های متفاوت بر فضای اطراف و شکل محیط اطراف ما اثر می‌گذارد؛ فضا هم از قدرت تأثیرپذیر و هم بر مناسبات قدرت تأثیرگذار است. اگر خیابان را به‌مثابه یک فضا در نظر بگیریم، خیابان 16 آذر یکی از مرکزی‌ترین، مهم‌ترین و راهبردی‌ترین فضا‌های شهر تهران است. با شناخت مالکان گذشته و کنونی این خیابان، می‌توان فهمید یک فضای عمومی درواقع به چه کسی تعلق دارد و کدام گروه‌ها سعی داشته و دارند که بر فضای دانشگاه مسلط شوند. فضا دقیقا به معنی مکان نیست؛ فضا در مراودات، روابط و بده‌بستان‌های انواع مختلف قدرت معنا می‌یابد. برای شروع کمی پوزیتیویستی به خیابان نگاه کنیم و بشماریم؛ درحال‌حاضر در خیابان 16 آذر بیش از 25 ساختمان وجود دارد؛1 از این تعداد – بر اساس تابلوهایی که بالای درِ ساختمان‌ها نصب شده است – حدود هشت ساختمان متعلق به دانشگاه تهران است که شامل زمین و ساختمان تربیت‌بدنی، پارکینگ دانشگاه، کلینیک‌های درمانی دانشگاه، انتشارات دانشگاه، معاونت دانشجویی و سازمان مرکزی و دانشگاه می‌شود؛ دو کافه، دو ناشر پزشکی، چند ناشر کتاب‌های مذهبی و روان‌شناسی، جهاد دانشگاهی، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری، پایگاه مقاومت بسیج سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، حسینیه هنر و چند دکان و زیرپله کوچک کپی و پرینت نیز هستند.
ساختمان مسکونی، اغذیه‌فروشی، مراکز خرید و فروشگاه‌هایی که مایحتاج روزانه مردم را تأمین کند، در این خیابان دیده نمی‌شود.
پیش از انقلاب نام این خیابان «21 آذر» بوده است؛  پس از اشغال ايران در شهريور 1320، متفقين متعهد شدند كه شش ماه پس از پايان جنگ عليه آلمان، ايران را ترك كنند. انگليس و آمريكا به تعهد خود عمل كردند اما شوروي به بهانه‌هاي مختلف از انجام اين كار سر باز زد.

 

قوام السلطنه، نخست‌وزير وقت ايران، براي متقاعدكردن استالين به ترك ايران، به مسكو سفر كرد و پس از ديدار با رهبر شوروي، با زيركي و دادن وعده‌هاي سياسي و اقتصادي، او را به صدور فرمان عقب‌نشيني ارتش سرخ از آذربايجان واداشت. در 21 آذر سال 1325، ارتش ايران پس از سال‌ها در ميان استقبال مردم، به تبريز وارد شد و حكومت فرقه دموكرات سرنگون شد. از آن پس، 21 آذر در حكومت پهلوي به نام «روز نجات آذربايجان» جشن گرفته مي‌شد.
نام این خیابان بعد از انقلاب به دلیل نقش مهم دانشجویان در به‌ثمررسیدن انقلاب و زنده‌نگه‌داشتن نام سه دانشجویی که در 16 آذر 1332 شهید شدند، به خیابان 16 آذر تغییر یافت.
بین سال‌های 1358-1360، ساختمان شماره 38 در این خیابان متعلق به حزب توده بود؛ از فروردین 1358، افسران توده‌ای به همراه فردی به نام علی خاوری، دفتر علنی حزب توده را در خیابان 16 آذر‌- روبه‌روی دانشکده فنی دانشگاه تهران ‌- گشودند و آن را به مرکز فعالیت مطبوعاتی و سیاسی حزب توده بدل کردند؛ تابلوی «مردم» بعد از 25 سال در بالای درِ همین ساختمان موجودیت علنی حزب را اعلام کرد. مصاحبه مطبوعاتی کیانوری و عموئی با روزنامه کیهان و بسیاری از تحرکات پیدا و پنهان اعضای اصلی حزب توده در ساختمان شماره 38 خیابان 16 آذر انجام شد.2 پس از برچیده‌شدن حزب توده، این ساختمان به انتشارات بعثت تعلق گرفت؛ اکنون در طبقه اول این ساختمان، کتابفروشی نشر بعثت فعال است که ویترینش با کتاب‌هایی مثل «راز بهتر زیستن»، «کیمیای خوشبختی»، «آموزه‌های وحیانی»، «زن شرقی، مرد غربی» و «چگونه قلب شکسته‌تان را درمان کنید»، پر شده است.
به نقل از یکی از ساکنان خیابان 16 آذر، در ابتدای کوچه بهنام روبه‌روی ساختمان نشر بعثت، تا اواخر دهه 80 شمسی ساختمانی متعلق به مؤسسه صراط قرار داشت؛ یک ساختمان دوطبقه که طبقه اول مؤسسه صراط و طبقه بالای آن مؤسسه معرفت و پژوهش دایر بود؛ این مؤسسه از سوی سروش دباغ مدیریت می‌شد. پس از مدتی افراد ناشناسی چندبار به مؤسسه صراط حمله کردند، بعد از آن این ساختمان به دانشگاه تهران فروخته ‌شد. اکنون ساختمان کاملا تخریب و تبدیل به پارکینگ شده است؛ مؤسسه صراط نیز در خیابان فلسطین دایر است.
دانشگاه تهران از روز تأسیس یعنی از بهمن 1313 تا 1321 در زمره یکی از ادارات وزارت فرهنگ محسوب می‌شد. در دوره‌ای 12ساله (1321-1333) دانشگاه تهران از وزارت فرهنگ تفکیک شد و بنا بود به شکل مستقل به اداره امور علمی بپردازد؛ این شرایط تا سال 1333 پایدار ماند و پس از عزل علی‌اکبر سیاسی، دوباره دانشگاه زیرمجموعه وزارت فرهنگ قرار گرفت. امروز دانشگاه تهران وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است. درختان چنار باشکوه خیابان 16 آذر بیش از 80 سال عمر دارند؛ طراحی پردیس دانشگاه را موسیو گدار، معمار فرانسوی، بر عهده داشت، او ابتدا طرح خیابان‌های اطراف و داخل دانشگاه را ارائه کرد و در بهمن ۱۳۱۳، عملیات اجرائی با کاشت نهال‌های درختان سایه‌گستر چنار در کنار خیابان‌ها آغاز شد.3
هفت در ورود و خروج دانشگاه تهران در خیابان 16 آذر واقع شده است؛ اکنون فقط دو در از آنها برای ورود و خروج دانشجویان باز می‌شوند؛ به گفته تعدادی از دانشجویان و کسبه خیابان، پس از حوادث سال‌هاي گذشته این درِ ورودی دانشکده فنی بسته شد و دیگر باز نشد.
یکی دیگر از بخش‌های خیابان 16 آذر سالن تئاتر مولوی است که به تالار تئاتر دانشجویان یا سالن تئاتر دانشگاه تهران مشهور است. این تالار در سال 1347 با مدیریت خانم پری صابری به‌عنوان یکی از زیرمجموعه‌های دانشگاه تهران آغاز به کار کرد، از سال 1359 هم‌زمان با انقلاب فرهنگی برای مدت سه سال تعطیل شد و بعد از آن از زیرمجموعه دانشگاه تهران خارج شد و به‌عنوان یکی از زیرمجموعه‌های جهاد دانشگاهی- مهم‌ترین ارگان‌ شورای‌عالی انقلاب فرهنگی- آغاز به کار کرد. در سال 1389 از مدیریت جهاد دانشگاهی خارج شد و زیر نظر اداره کل امور فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران قرار گرفت.4 یکی از دانشجویان هنر دانشگاه تهران درباره تالار مولوی می‌گوید: «اینجا در ظاهر به نام دانشجویان است و قرار است سناریوهایی که ازسوي دانشجویان نوشته می‌شود اجرا شوند و به‌خصوص به کارهای غیرمتعارف و تجربی مجوز اجرا بدهند، اما در عمل تنها کسانی که اینجا اجرا ندارند دانشجویان هستند و کارهایی که اجرا می‌شوند رئالیستی هستند، مگر اینکه برگزیدگان جشنواره دانشجویی باشند و مسئولان مجبور باشند به آنها سالن بدهند، خیلی از افرادی که اینجا اجرای تئاتر دارند، نه دانشجو هستند و نه ربطی به دانشگاه دارند؛ کسانی هستند که می‌توانند جاهای دیگر سالن بگیرند، اما می‌آیند تالار مولوی و نوبت اجرا به دانشجویان داده نمی‌شود، البته دانشجوها به‌عنوان تماشاچی می‌آیند، چون بلیت 10 هزار تومان است و قیمت مناسبی دارد، اما نمی‌دانند که اینجا باید گروه‌های تئاتر دانشجویی اجرا کنند و بارها شده که به دختران دانشجو به‌خاطر نوع‌ پوشش آنها اجازه ورود نداده‌اند، انگار اینجا کاملا برنامه‌ریزی‌شده است که چه کسانی می‌توانند بیایند و چه کسانی نمی‌توانند بیایند».
یکی از تاکسی‌ران‌هایی که بیش از 20 سال است در این خیابان مسافر سوار می‌کند، می‌گوید: «اینجا خیابان دانشجوهاست، قبلا همه درهای دانشگاه باز بود، اما چند سال است بسته شده‌اند، ما کاری به دانشجوها و کتاب‌فروش‌ها نداریم، فقط دنبال مسافریم، 20 سال است کارمان همین است». یکی از کسبه خیابان 16 آذر كه کارش کپی و پرینت است، می‌گوید: «اینجا قانون امنیت اماکن دارد؛ ما اگر بعد از ساعت 12 شب کار کنیم، مغازه را پلمب می‌کنند. جمعه‌ها هم خیابان برای برپایی نماز جمعه تا ساعت دو بعدازظهر بسته است و اجازه کسب نداریم.  دانشجوها هم پول ندارند كه بتوانند مشتری دائم ما شوند. چند روز پیش یک دانشجوی خیلی خوش‌تیپ آمد و گفت از این آگهی برایم هزارتا بزن. وقتی خواندم دیدم آگهی فروش کلیه است. پرسیدم چرا؟ گفت سرمایه ندارم، باید کاری شروع کنم و برای شروع کارم به این پول نیاز دارم. من هم هزارتا برایش کپی کردم و پولش را نگرفتم، دانشجو می‌آید اینجا برای پول 10 تا پرینت با من چانه می‌زند».
فضای دانشگاه به مثابه ساخت قدرت دارای نشانه‌هایی مانند معماری، پراکندگی فضا، اشغال مکان، میزان ساخت‌وساز و آرایش فضا، تفکیک رشته‌ها و دانشکده‌ها، محل کلاس‌ها، بوفه‌ها، غذاخوری‌ها، مسجد و نمازخانه دانشگاه، خیابان‌های داخل و خیابان‌های اطراف دانشگاه، ورودی‌ها و خروجی‌های دانشگاه و پیاده‌روهای نزدیک دانشگاه و مواردی از این دست در ساخت قدرت اثرگذار هستند و از سوی دیگر مناسبات بین انسان‌هایی که به‌نوعی با دانشگاه مرتبط هستند مانند روابط مدیران و کارمندان دانشگاه و مهم‌تر از آن روابط استادان و دانشجویان، نوع پوشش بازنمود انواع گوناگون قدرتی هستند که بر فضا مسلط است. قدرتی که بر خیابان 16 آذر مسلط است، به شکل دقیقی محسوس و قابل تعریف نیست.
قدرت عملی است که موجب تغییر یا جهت‌دادن به رفتار دیگران می‌شود؛ قدرت ساختار کنشی است که به منظور نظارت و بهنجارکردن صورت می‌گیرد؛ بر این خیابان – به تعبیر فوکویی – نوعی «قدرت انتظامی» تسلط دارد که اتفاقا پیدایش این نوع قدرت با پیدایش دستگاه‌های خاص دانش، مانند دانشگاه و تکوین علوم انسانی پیوند دارد، همچنان‌که بعد از انقلاب نام خیابان تغییر کرد، بعد از انقلاب فرهنگی نیز، نما و مناسبات این خیابان دگرگون شد؛ در کنار گزینش استاد، گزینش دانشجو، اسلامی‌کردن جو دانشگاه و تغییر برنامه‌های آموزشی دانشگاه‌ها، گزینش فضا و مکان نیز اضافه شد – چه کسانی مالک خیابان‌ها و ساختمان‌های اطراف دانشگاه باشند و چه کسانی نباشند – ﺗﺮﻛﻴﺐﺑﻨﺪﻱ ﻓﻀﺎ ازسوي جريان‌هاي ﺳﻴﺎﺳﻲ صورت می‌گیرد؛ این نوع ترکیب‌بندی با هدف ﺍﻧﻀﺒﺎﻁ ﺑﺪﻧﻲ ﺳﻮژﻩﻫﺎﻱ ﻣﺪﺭﻥ – در اینجا به‌خصوص دانشجویان – به معنی چگونگی و زمان حرکت و راه‌رفتن در خیابان و همین‌طور ﺑﺎ هدﻑ ﺍﺻﻼﺡ ﺍﺧﻼﻗﻲ ﻃﺒﻘﺎﺕ مختلف مردم برای نظارت و کنترل رفتارهای جمعی صورت می‌گیرد.

جوشکاری
یکی از شیوه های ساخت سازه، جوشکاری است. هدف نهایی جوشکاری اتصال دائمی بین مواد است. فلز،سرامیک،کامپوزیت،پلیمروامثال اینهابااستفاده ازجوشکاری بهم وصل میشوند.این کار معمولا با حرارت دادن به ماده و سپس سرد شدن آن انجام می شود. اینگونه در نقطه تلاقی دو وسیله که قرار است به هم متصل شوند جوش ایجاد می گردد. البته جوشکاری ممکن است در دمای کمتری نیز انجام شود.

جوشکار سیار در انجام جوشکاری معمولا افزون بر اینکه فلز پایه را ذوب میکند؛ از یک مایع پر کننده محل اتصال نیز استفاده می کند. در واقع برای انجام این کار حوضچه­ای از مواد مذاب در محل اتصال تشکیل میدهد؛ این حوضچه سبب می شود هنگامی که دما کاهش یافت، اتصال محکمی به وجود بیاید. برای تولید جوش در برخی مواقع ممکن است که فشار در کنار گرما کاربرد داشته باشد. یک جوشکار سیار ماهر هرگز فراموش نمی کند که برای جلوگیری از آلودگی و اکسید فلز به محافظ نیاز دارد.

معمولا حرارت مورد نیاز در جوشکاری از منابع خاص و متنوعی تامین می شود. برخی از این موارد: لیزر، شعله گاز، قوس الکتریکی، اصطکاک، امواج فراصوت و پرتوی الکترون هستند. خوب است بدانید که در واقع قوس الکتریکی خالی کردن بار الکتریکی در هوا یا محیط های نارساناست. روش کار اینگونه است که جریان الکتریکی دو رسانا که غیر مستقیم باهم ارتباط دارند توسط هوا منتقل میشود. البته لازم به ذکر است که بگوییم این قوس به عوامل متعددی بستگی دارد: مثلا به هدایت الکتریکی محیط، ولتاژ و فاصله موجود بین اجسام رساناو عواملی مانند اینها.

جالب است بدانید که جوشکاری در مکان های مختلف انجام میشود. جوشکاری در هوای آزاد که امری رایج و طبیعی است؛ اما جوشکاری در خارج از اتمسفر زمین و زیر آب نیز صورت میگیرد.

 

خدماتی که یک جوشکار سیار میتواند ارائه بدهد چیست؟

جوشکار سیار معمولا تمام خدمات مربوط به جوشکاری را ارائه میکند. مهارت جوشکار سیاربا توجه به تجربه آن متفاوت است. یک جوشکار ماهر میتواند انواع ریزه کاری­ها و خرده کاری­های مربوطه را به خوبی انجام دهد. برشکاری انواع آهن و پروفیل نیز توسط جوشکار انجام میشود. معمولا محافظ های آهنی در و پنجره ها به جوشکاری نیاز پیدا میکنند؛ بدیهی است که برای تعمیر آنها حتما به یک جوشکار سیار ماهر نیاز داریم. جوشکار خدماتی از قبیل تعمیر و یا تعویض لولای در و پنجره را نیز انجام میدهد.

 

جوشکاری

معمولا جلو درب خانه ها جوی آب وجود دارد. برای بردن ماشین یا ویلچر بر روی پیاده رو یا داخل پارکینگ به پل نیاز داریم. جالب است بدانید که پل پارکینگ بر روی جوی آب نیز توسط جوشکار انجام می شود. امروزه در منازل و مکان هایی که نیاز به جداکننده فضا دارند آکاردئون استفاده می شود. نصب درب آکاردئونی نیز توسط جوشکار سیار انجام می شود. به طور کلی دایره وظایف و خدمات یک جوشکار سیار بسیار گسترده است. برای هر پروژه ای که نیاز به جوشکاری و اتصال داشته باشد میتوان به جوشکار مراجعه کرد. بعضی اوقات سیار بودن جوشکار امری مهم و ضروری به شمار می آید چرا که نمی شود مورد جوشکاری را به مغازه برد.

آلاچیق های فلزی کوچک و بزرگ که در پارک ها و پشت بام ها و حیاط خانه ها وجود دارد؛ توسط جوشکار ساخته می شود. در واقع قطعه های مختلف آلاچیق در همان مکان به یکدیگر جوش می خورد و محکم می شود. امروزه بسیاری از افراد سقف حیاط و یا پارکینگ را با پلی کربنات می پوشانند. ساخت این پوشش سقف حیاط و تراس و امثال اینها نیز توسط جوشکار سیارانجام می شود. بدون کمک گرفتن از جوشکار سیار ماهر و با تجربه تمام این کار ها لنگ می مانند. برای هرچیزی که در آن آهن به کار رفته و اکنون دچار مشکل شده است حضور جوشکار ضروری است.

جوشکار سیار ماهر:

در هر امری اصلی ترین و اساسی ترین چیز وجود مهارت است. دانش بدون مهارت در عمل اصلا کاربردی ندارد. نیاز است که یک جوشکار سیارخوب به تقویت مهارت و توانایی هایش بپردازد. امروزه در مکان های مختلف استفاده های متعددی از جوشکار خوب می شود. اگر شما مهارت خاصی را در جوشکاری خود تقویت کنید قطعا بازار پر رونقی خواهید داشت.

یک نمونه ساده و معمولی که برای شکل گرفتن آن به جوشکار نیاز است ساخت راه پله­های فلزی است. اینگونه که برخی نیاز دارند از حیاط به پشت بام راه پله­ای قرار بدهند تا به آسانی به آن دسترسی پیدا کنند. جوشکار سیار با توجه به خواسته شما اقدام به ساخت راه پله فلزی بی نقص می کند. ابعاد و اندازه پله ها و ارتفاع آن ها همه به عهده فرد سفارش دهنده است.

 

همیشه بر لبه دیوارهای منزل و یا استخرها نرده نصب می­شود. این نرده ها در جهت حفظ امنیت و کاهش خطر تعبیه می­شوند. استحکام میله­های آهنی موضوعی ثابت شده است اما جوشکاری منظم آن نیز امری مهم و حیاتی  است. همانطور که مشاهده می­کنید اطراف هر خانه و مکانی با آهن های مختلف پوشیده شده است. این نشان می­دهد که دیر یا زود به یک جوشکار سیار ماهر نیاز پیدا خواهیم کرد. حتی جک شکسته شده پارکینگ با استفاده از جوشکاری تعمیر می­شود.

وسایل مخصوص جوشکاری را خود جوشکار می­آورد و مشکل شما را در اندک زمانی حل می­کند. گاه مشکلی ایجاد می­شود که باید هرچه سریع تر به فکر رفع آن باشیم و به متخصص مراجعه کنیم. جوشکار برای آهن مانند دکتر برای بیمار است. با تفاوت در این که جوشکار در همان لحظه حال بیمار خود را به طور کامل خوب می­کند. گاه تنها کاری که نیاز است انجام دهیم اعتماد به یک جوشکار فرز و ماهر است.

روش های جوشکاری:

قبل از هر چیز باید بگوییمکهجوشکاریشغلخطرناکیاست.به صورتی کهممکناستسببسوختگی،آسیبهایچشمیومواردیازاینقبیلشود. پسنیازاستکهمحافظتدرمقابلاستنشاقگازهایسمیودودبهخوبیانجامشود. قبلازانجامهرکاری رعایتایمنیمهمتریننکتهاست. در ادامه به انواع روش هایی که یک جوشکار سیار از آنها استفاده می کند می پردازیم.

جوشکاری با اشعه الکترونی:الکترون ها در این روش با ولتاژ زیاد شتاب داده می شوند. از این الکترونها به عنوان باریکه متمرکز برای تامین منبع حرارتی جوشکاری یاد می شود. در این پرتو چگالی بالا است. باریک بودن منطقه تف دیده سبب می شود که جوشی با کیفیت بالا در آخر حاصل شود. جالب است بدانید که از این روش به عنوان یکی از اولین روش ها برای ساخت بدنه جنگنده ها استفاده شد.

 

جوشکاری با گاز:برای ذوب فلز در این روش به استفاده از انرژی مکانیکی رو می آوریم. روش کار این گونه است که یکی از قطعه ها با سرعت در حال دوران می باشد؛ اما قطعه دومی هم نیز وجود دارد که ثابت نگه داشته می شود. قطعه ای که دورانی میچرخد با قطعه ثابت تماس برقرار می کند. در نتیجه برخورد این دو، اصطکاک تولید می شود و این اصطکاک سبب ایجاد حرارت می شود. کم کم محل تماس دو قطعه در اثر این حرارت ذوب می شود. در آخر لبه هایی که تحت فشار قرار دارند با حرارت در هم له می شوند. بابکارگیریاصطکاکوگرمایتولیدیتوسطآن،جوشساختهمیشود. این سبک از جوشکاری در دسته فرایند های جوشکاری جامد قرار می گیرد.

جوشکار سیار در این سبک از جوشکاری لبه ها را ذوب نمی کند. اتفاقی که می افتد این است که لبه های تحت فشار، در همدیگر له می شوند. این عمل ممکن است با حرارت یا بی حرارت انجام شود.

صفر تا صد این کار:

معمولا قطعاتی که در صنعت تولید می شوند به صورت یکپارچه نیستند. این قطعات که از قسمت های مختلف تشکیل می شوند و به صورت های مختلف به یکدیگر متصل می شوند. جوشکاری در حیطه صنعت یکی از روش های وصل کردن ثابت است. با توجه به اینها کارکرد های تکنولوژیکی جوشکاری بسیار فراوان است. در کشور ایران سابقه جوشکاری بسیار گسترده است. بدیهی است که جوشکاری مانند هر شغل دیگری اصول خاص خود را دارد. جوشکار سیار با توجه به موقعیتی که در آن به جوشکاری می پردازد قوانین خاصی را رعایت می کند. امروزه قیمت آهن سیر صعودی را دنبال می کند و همین موضوع سبب اهمیت دادن به جوشکاری صحیح می شود. بدیهی است که اشتباه در ایجاد اتصالات سبب تخریب ماده اولیه می شود. از دست دادن ماده اولیه نیز هزینه های سنگینی را در پی دارد.

اتصالاتدائمیبهآندستهازاتصالاتگفتهمیشودکههیچگاهازهمجدانمیشوند. در واقع برای جدا کردن دو قطعه باید آن را ببریم و یا بشکنیم. مهم ترین نوع اتصال دائم همین جوشکاری است. پس اگر قصد اتصال دو قطعه را به صورت سفت و محکم به هم دارید حتما نیاز است که جوشکاری انجام دهید. وظیفه جوشکار سیار نیز برقرای اتصال دائمی بین دو قطعه مشخص شده از جنس خاص است.

 

کاربردهای جوشکاری و وظایف جوشکار سیار: 1- اتصال 2- بازسازی عیب های قطعه ها 3- بازسازی قطعاتی که مستهلک و فرسوده شده اند 4- ایجاد مواضع خاص البته با ویژگی های مد نظر مخاطب(بادامک، سوپاپ دود، دریچه سدها و…)

فرایند های جوشکاری

عمل اتصال جوشکاری به طور کلی با دو مکانیزم اصلی انجام می شود:

جوشکاری ذوبی و فرایند آن:

جوش دادن در این روش با منبع حرارتی انجام می شود. این منبع حرارتی می تواند قوس الکتریکی، شعله، لیزر، اشعه و… باشد. جوشکار سیار هنگامی که منبع حرارتی را حذف کند در آن قسمت ذوب شده، عمل انجماد و در نهایت اتصال صورت می گیرد. به منظم شدن مولکول ها و اتم ها در کنار هم انجماد می گویند. به این صورت کشش و چسبندگی خاصی بین اتم ها ایجاد می شود. بر اساس خواص مکانیکی جوش، جهت گیری اتم ها متفاوت یا یکسان خواهد بود. نکته بسیار مهم در این فرایند اتصال محکم دو تکه به یکدیگر است. جوشکار سیار هر چه در بکارگیری روش پیشرفته تر تلاش کند؛ منطقه کوچکتری ذوب می شود در نتیجه اتصال سریعتری برقرار می شود.

جوشکاریترمیتنوعدیگریازجوشکاریذوبیمیباشد. در اتصال ریل های راه آهن اکثرا جوشکاران از این روش استفاده می کنند. اگر علاقه مند به شناسایی این فرایند هستید حتما فیلم های مربوط به آن را ببینید.

جوشکاری غیر ذوبی و فرایند مربوط به آن:

عملاتصالدرجوشکاریغیرذوبیتوسطجوشکارسیاربااستفادهازفشاردادنوعوضکردنشکلورتمیگیرد.البته باید بدانید که این روش مخصوص فلزاتی نرم چون مس، آلومینیوم و نقره است؛ به دلیل نرمی این فلزات اتصال در دمای عادی نیز انجام می شود. بدیهی است که فلزات دیگر مانند فولاد را نمی توان در دمای عادی به حالت بخصوصی تبدیل کرد؛ یا حداقل می توان گفت که به راحتی چنین چیزی ممکن نیست. اما اگر روش انتخابی غیر ذوبی باشد، معمولا قطعه فولاد را تا 400 یا 500 درجه سانتی گراد گرم می کنند و سپس عمل اتصال را انجام می دهند. از جمله قدیمی ترین روش های جوشکاری میتوان از جوشکاری فورجی، پتکه ای و آهنگری یاد کرد.جوشکار سیار امروزه از روش های نوین برای کار استفاده می کند.

 

 

تجهیزات جوشکار سیار:

دستگاه جوش:در فرایند جوشکاری که توسط جوشکار سیار انجام می شود از چهار نوع مولد استفاده می شود. این چهار نوع مولد مربوط به دستگاه جوشکاری هستند؛ از مولد های رکتیفایر،ترانسفورماتور،دیناموموتورجوش در این فرایند استفاده می شود. جریان این آمپر در محدوده ای بین 50 تا 300 آمپر قرار دارد. در برخی مواقع خاص و یا در مواقعی که الکترودها خیلی باریک هستند به دستگاهی زیر 50 آمپر نیاز داریم. توجه به سیکل تناوب که در کاتالوگ دستگاه است نیز نکته مهمی به شمار می رود.

ابزار و وسایل کمکی:وسایل کمکی برای جوشکار سیار اهمیت دارند. وسایلی مثل برس، ماسک، پیشبند، انبر، کابل، گیره و امثال این موارد. در واقع ماسک شیشه تاری است که در جهت جلوگیری از آسیب رسانی امواج مضر به چشم استفاده می شود. خوب است بدانید که درجه تاری ماسک با توجه به موقعیت و نوع آمپر تغییر می کند. این درجه تاری به صورت نمره بیان می گردد.

الکترود:به طور کلی الکترودها دارای دو بخش هستند. بخش اول پوشش است که معمولا از مواد سرامیکی تشکیل شده است و بخش دوم هسته است که اغلب فلزی است. این الکترود ها که جوشکار سیار از آن ها استفاده می کند بر اساس نوع پوشش به چند دسته تقسیم می شوند. این تقسیم بندی شامل اکترودهای روتیل قلیایی، اسیدی، روتیلی، سلولزی و قلیایی می شود.

 

خیابان بلوار محله حوالی نزدیک جوشکاری آهنگری خدمات با تجربه ماهر حرفه ای استاد بزرگراه اتوبان میدان فلکه اول دوم سوم چهارم پنجم ششم یک دو سه چهار پنج شش فاز شماره تماس تلفن موبایل

 

, , , , , , , , ,

Related Posts

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست
Call Now Button